ГолосUA
14:40 21/07/2010

Янукович не виконує свої обіцянки щодо російської мови – Жириновський (додано ГОЛОС)

Президент України Віктор Янукович не виконав свої обіцянки щодо захисту російської мови та надання їй офіційного статусу.  

Про це заявив віце-спікер Держдуми РФ, лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський на прес-конференції у Москві, передав кореспондент ГолосUA.

(ГОЛОС)

За словами Жириновського, російська мова в Україні й надалі залишається другорядною – попри передвиборчі обіцянки нової влади. Більш того, фіксуються випадки подальшого обмеження прав російськомовного населення. Зокрема, рішення суду Севастополя про скасування офіційного статусу для російської мови.

На думку лідера ЛДПР, це відбувається навмисно з відома нової влади – начебто для демонстрації нею перед Кремлем відстоювання російської мови та прав росіян.

«Російську мову притиснемо, але не до кінця. Нехай росіяни хоча б у лазні розмовлятимуть російською. У лазні – дозволимо. «Товаришу, ви останнім стоїте за гарячою водою? Я за вами у черзі». Ось і все, більше не потрібна російська мова! Ось, начебто й не заборонили. У лазні! Із тазиком!», — заявив Жириновський.

Д. Кляхін   />  

Читайте также по теме