ГолосUA
16:38 07/06/2010

Янукович не зможе проводити реформи без підтримки більшості населення — експерт

Президент Віктор Янукович має стати президентом всієї України, а не лише окремої її частини, тоді він зможе проводити якісні реформи.

Про це заявив політолог Сергій Таран у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Сьогодні яскраво видно, що Янукович є президентом лише кількох областей, — зазначив він. — І він не намагається просунутися за підтримкою в центр або на захід. Навіть його дії відображають вподобання цих регіонів".

За словами експерта, це неправильна політика глави держави. "Бо після обрання кожен президент йшов у центр політичного спектру. Це дасть йому можливість бути президентом всієї країни і гарантувати переобрання на другий термін, — наголосив політолог. — Але Янукович, чомусь, цього не робить".

С. Таран зазначив, якщо Віктор Янукович хоче робити непопулярні, але потрібні реформи, він має опиратися на підтримку більшості населення.

"Не було жодних реформ, які би виконувалися без кредиту довіри. Тому втрата підтримки на заході і в центрі означає, що проводити реформи Януковичу буде надто важко. Без підтримки більшості населення це практично неможливо", — додав він.

О. Черненко

 

Читайте также по теме