ГолосUA
17:27 17/09/2010

Янукович обговорив з Медведєвим подальшу прикордонну співпрацю України з Росією

резидент України Віктор Янукович та Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв сьогодні у Глухові (Сумська область) обговорили питання прикордонного співробітництва двох держав.

Про це повідомила прес-служба українського глави держави.

"Ми дуже бажаємо досягти домовленості в тому, аби зробити пункти переходів комфортними для наших громадян. Важливо, щоб там був порядок", — сказав Президент України.

Глава держави підкреслив, що громадяни обох держав – як України, так і Росії — повинні мати можливість "перетинати кордон стільки, скільки їм потрібно, і при цьому почувати себе людьми – щоб їх не принижували в чергах, під час перевірок".

Він також зазначив, що сьогодні існує досить багато автоматичних засобів, які дають змогу здійснювати такі перевірки оперативно, дозволяють уникати хамства, приниження людської гідності.

В. Янукович також наголосив, що на зустрічі у Геленджику (РФ), де незабаром відбуватиметься нарада з міжрегіонального співробітництва, також буде обговорено питання облаштування митних переходів, кордону, питання транспортних коридорів тощо. /> "Для нас дуже важливо зараз домовитись, щоб було спільне розуміння того, як ми розвиватимемо транспортні коридори в бік Азії", — додав Президент України.
У свою чергу Д. Медведєв підкреслив, що, можливо, найголовніше для прикордонних регіонів і України, і Росії — "налагодження нормального, повноцінного обміну". "Для цього потрібні розумні правила, які дозволяють нормально перетинати кордон", — зазначив він.

Нині ж, на думку Президента РФ, під час перетину кордону існує "дуже багато бюрократії". "Зайві вимоги, хамство, приниження, які відбуваються у різних місцях… Тут всі "хороші, — зауважив він. — Наше завдання як президентів створити розумні правила регулювання у цій сфері", — переконаний Президент РФ.

Віктор Янукович також висловив упевненість, що під час його зустрічі з Дмитром Медведєвим сьогодні, а також завтра у Росії "буде багато часу поговорити про безліч питань двостороннього співробітництва – про енергетику, транспортні питання і про питання співпраці у космічній сфері".
 

Читайте также по теме