ГолосUA
13:58 19/10/2010

Янукович обіцяє звільняти чиновників, які використовуватимуть адміністративний тиск під час місцевих виборах

 

Чиновники, які використовуватимуть адміністративний тиск під час кампанії на місцевих виборах залишать без своїх посад.

 

Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час робочого візиту на Рівненщину, повідомили у прес-службі глави держави.

 

Президент наголосив, що місцеві вибори 31 жовтня мають відбутися у демократичний та прозорий спосіб. “Я дуже зацікавлений, щоб ці вибори дійсно були прозорими, демократичними, і люди відчули, що ми живемо у сучасній демократичній країні”, – сказав В. Янукович.

 

“Тому сьогодні я хочу підняти рівень відповідальності чиновників – тих, хто має відношення до цих виборів, і сказати: якщо будуть зафіксовані ті чи інші порушення, чи адміністративний тиск з боку представників влади, – як мінімум, я цих людей звільню з роботи. Вони не повинні заважати людям голосувати. Вони не повинні заважати волевиявленню людей”, – наголосив глава держави.

 

Президент підкреслив, що натомість чиновники зобов’язані згідно з чинним законодавством створити всі умови для того, щоб вибори відбулися спокійно та прозоро. Водночас, глава держави констатував, що нині в країні є політичні сили, які “вже втратили і втрачають довіру українського народу”. “Вони вже наразі упереджено говорять про якісь фальсифікації, щоб потім виправдатися перед виборцями, чому у них такий низький рейтинг”, – зазначив В. Янукович.

 

Вкотре, наголосив Президент, ці політичні сили хочуть за рахунок такого авантюрного підходу ввести суспільство в обману. “І вони це роблять не тільки всередині країни – вони ганьблять державу за її межами: їздять в європейські країни, розповідають про те, чого в Україні нема”, – додав В. Янукович.

 

Від таких кроків, зазначив Президент, страждає імідж нашої держави. “Ми будемо наводити лад у країні. Ми наведемо порядок. Кожна людина буде захищена Законом. Ми знімемо принцип політичної доцільності. Натомість працюватиме принцип верховенства права, наголосив В. Янукович.

 

Президент також підкреслив, що ниніпропонує усім сторонам партнерство, конструктивну роботу на користь держави та її інтересам, незважаючи на колір політичних сил.

Читайте также по теме