ГолосUA
12:02 01/07/2010

Янукович переводить боротьбу з незаконним обігом наркотиків на якісно новий рівень

За підсумками наради з питань протидії злочинності та посилення боротьби з наркоманією, що відбулася сьогодні під головуванням Президента України Віктора Януковича, підготовлено низку доручень представникам правоохоронних органів.

Про це повідомила прес-служба Глави держави. />  

«Сьогодні ми переводимо цю вкрай необхідну для держави справу боротьби з наркоманією та злочинністю на якісно новий рівень. Я хотів би, щоб ми з вами значно посилили цю роботу. Спільно, кожен на своєму місці», – наголосив В.Янукович.

Президент підкреслив, що відповідно до довідкового матеріалу, з яким він ознайомився, Україна сьогодні «фактично стала дуже цікавою для наркоділків, бо тут вони почуваються вільно». Глава держави висловив обурення тим, що відповідальні чиновники «закривають очі на те, як руйнується країна, як калічиться молодь». «Ви ж всі – нові люди, ви тільки-но прийшли працювати, ви бачите свіжими очима, що робиться», – сказав Віктор Янукович.

Президент доручив учасникам наради узагальнити всі вироблені на ній пропозиції. «Я хотів би, щоб ви разом з Адміністрацією Президента, Геннадієм Васильєвим визначили і розробили систему ефективної боротьби з цим злом», – сказав він.

Глава держави, серед іншого, також загострив увагу на ситуації із закупівлею медичних препаратів, що містять наркотичні речовини. Він висловився за створення структури, яка здійснювала б за цим суворий контроль. «Це насамперед спрямовано на те, щоб усунути фірми-посередники, які сьогодні працюють на цьому ринку, дуже часто не маючи для цього ніяких прав», – додав Президент. При цьому він вимагає від Міністерства охорони здоров’я займати у цьому питанні принципову позицію, долучитися до підготовки всіх нормативних документів.

Президент також доручив Генеральному прокурору значно посилити роботу очолюваного ним відомства у цьому напрямку: «Зараз прийшов час зробити висновки. Якщо ці висновки не будуть зроблені самостійно, самою системою Генеральної прокуратури, буде «хірургічне втручання»… Ми з вами багато говорили на цю тему. Ви дещо почали робити, але треба не зупинятися, і зробити це швидко і жорстко. Треба наводити порядок».

Глава держави також доручив підготувати на вересень засідання РНБОУ, де розглядатимуться питання боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Віктор Янукович наголосив на необхідності посилення дії існуючих законів щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків, а також удосконалення відповідного законодавства. «Нам треба, щоб ми діяли у рамках існуючих законів… Та сьогодні ми відчуваємо, що їх не вистачає. Ви запропонуйте, що треба зробити на законодавчому рівні, на рівні Кабінету Міністрів, щоб створити дієву систему боротьби з незаконним обігом наркотиків», – зазначив він, додавши, що «якщо боротьбу вести лагідними розмовами – нічого не вийде».

Президент дав представникам правоохоронних органів два місяці, щоб створити дієву систему контролю за обігом наркотиків. У вересні Глава держави проведе підсумкову нараду, і будуть зроблені жорсткі висновки.

 

Читайте также по теме