ГолосUA
17:43 10/11/2010

Янукович підписав Закон про підготовку інвестпроектів за принципом “єдиного вікна”

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Президент України Віктор Янукович підписав Закон “Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом “єдиного вікна”

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Верховна Рада України ухвалила цей закон 21 жовтня.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Даним законом визначено правові та організаційні засади відносин, пов’язаних з підготовкою та реалізацією інвестиційних проектів за принципом “єдиного вікна”.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">У документі визначено, що принцип “єдиного вікна” — спосіб взаємодії уповноваженого органу і суб’єкта інвестиційної діяльності з метою підготовки та видачі пакета документів, який дає право на реалізацію інвестиційного проекту. У ньому визначено, що дія цього закону поширюється на центральний орган виконавчої влади у сфері інвестиційної діяльності, уповноважені органи та заявників.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">У законі також передбачено, що основними принципами відносин, пов’язаних з підготовкою та реалізацією інвестиційних проектів за принципом “єдиного вікна”, є: добровільне застосування принципу “єдиного вікна”; забезпечення рівності прав і законних інтересів усіх заявників; встановлення єдиного переліку документів, необхідних для реалізації інвестиційного проекту залежно від його специфіки; прозорість процедури видачі документів, що дають право на реалізацію інвестиційного проекту; відповідальність посадових осіб уповноваженого органу за порушення вимог законодавства з питань видачі документів, що дають право на реалізацію інвестиційного проекту.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">У законі визначені повноваження центрального органу виконавчої влади у сфері інвестиційної діяльності щодо підготовки та реалізації інвестиційних проектів за принципом “єдиного вікна”. Крім того, в законі визначено функції уповноваженого органу. У документі передбачено, що уповноважений орган розглядає звернення заявника у п’ятиденний строк з дня його реєстрації та складає оперативний план дій стосовно підготовки та реалізації інвестиційного проекту.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Уповноважений орган у дводенний строк з дня складання оперативного плану дій стосовно підготовки та реалізації інвестиційного проекту: здійснює реєстрацію повідомлення оперативного плану дій стосовно підготовки та реалізації інвестиційного проекту в електронній базі даних; формує пакет документів, необхідних для реалізації проекту; видає заявникові зазначений пакет документів або повідомляє про відмову у видачі документів з викладенням мотивів такого рішення. Уповноважені органи надають заявникам всі послуги на безоплатній основі.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Закон набирає чинності з 1 січня 2012 року.

Читайте также по теме