ГолосUA
12:07 12/01/2011

Янукович підписав закон щодо реалізації заборони грального бізнесу в Україні

/>

Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про заборону грального бізнесу в Україні».

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Закон спрямований на удосконалення механізму реалізації заборони грального бізнесу в Україні в частині виконання своїх обов’язків органами міліції.
Зокрема, частину другу статті 3 закону «Про заборону грального бізнесу в Україні» викладено в такій редакції: «Застосування фінансових санкцій, зазначених у частині першій цієї статті, здійснюється за рішенням суду, ухваленого за позовом органів міліції та/або органів державної податкової служби».

Закон «Про міліцію» доповнено нормою, згідно з якою органи міліції мають «забезпечувати в межах своїх повноважень виконання вимог закону про заборону грального бізнесу в Україні».

Кримінальний кодекс України доповнено статтею 2032 (Зайняття діяльністю, заборона на яку встановлена Законом «Про заборону грального бізнесу в Україні»), яка встановлює, що зайняття гральним бізнесом караються штрафом у розмірі від десяти до п’ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за зайняття гральним бізнесом, караються обмеженням волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, 22 грудня 2010 року Верховна Рада ухвалила відповідний законопроект №5349-д.

 

Читайте также по теме