ГолосUA
09:02 25/01/2011

Янукович поговорив з Медведєвим: спецслужби активізують заходи захисту українців за кордоном

Президент України Віктор Янукович провів телефонну розмову з Президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим, передала прес-служба українського Глави держави.

В розмові Глава української держави засудив тероризм у будь-яких його проявах, та ще раз висловив співчуття Дмитру Медведєву, рідним та близьким загиблих.

В. Янукович також висловив співчуття родині загиблої українки Ганни Машутіної, і доручив Міністерству закордонних справ надавати всіляку допомогу рідним загиблої і зробити усе необхідне, що потрібно в цій ситуації.

Президент України дав доручення дипломатичним установам і спецслужбам активізувати заходи із захисту громадян України, що перебувають за кордоном.

Як повідомляв ГолосUA, серед загиблих є одна українка — драматург Ганна Яблонська загинула внаслідок теракту у московському аеропорту «Домодедово». Ганна Яблонська прилетіла до Москви на вручення кінопремії рейсом Одеса-Москва, який приземлився в аеропорту «Домодедово» за півгодини до вибуху. Під час вибуху опинилася у його епіцентрі. Самі залишилися чоловік та маленька дитина жінки.

За попередніми даними українського МНС, 24 січня у московському аеропорту „Домодедово” біля виходу з міжнародного залу стався вибух, внаслідок якого 35 осіб загинуло та 194 особи постраждало, із них 100 осіб госпіталізовано. Посольство України в Російській Федерації й надалі перевіряє наявність громадян України серед загиблих та постраждалих.

Читайте также по теме