ГолосUA
18:23 02/07/2010

Янукович пообіцяв Клінтон викорінити корупцію і підтримувати свободу слова

Президент України Віктор Янукович пообіцяв держсекретареві США Хілларі Клінтон підтримувати демократію і захищати права людини в Україні.

Про це вона заявила, відповідаючи на запитання студентів у Київському політехнічному інституті, передав кореспондент ГолосUA.

“Я обговорила важливість захисту свобод із вашим Президентом, і він обіцяв підтримувати демократію в Україні, зміцнити верховенство права та захищати права людини”, — сказала вона.

За словами Держсекретаря, свобода слова, свобода преси, свобода звертатися до урядів та свобода мирних зібрань не є другорядними принципами демократії, а є абсолютною власністю кожної людини. Також Х. Клінтон наголосила, що Віктор Янукович під час візиту до Ради Європи наголосив, що верховенство права не може існувати в України разом із корупцією, і пообіцяв викорінити хабарництво.

Держсекретар наголосила, що США тільки вітають такі прагнення і обіцянки Президента України. “Проте ми розуміємо, що риторика неадекватна і не може змінювати поведінки. І заяви повинні бути впроваджені. Ми чітко заявили українському уряду, що допоможемо втілити ці свободи”, — додала Х. Клінтон.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме