ГолосUA
08:07 26/04/2010

Янукович пообіцяв знайти кошти на чорнобильців після «одужання економіки»

Президент Україні Віктор Янукович звернувся до українців з нагоди 24 річниці Чорнобильської катастрофи.

Відповідний текст оприлюднено на сайті глави держави.

В.Янукович наголосив на тому, що саме Україна стала першою державою, яка «відчула і усвідомила небезпеку мирного атому». Саме тому, це стало «однією з мотивацій відмови нашої держави першою в світі добровільно від ядерної зброї».

«Ми теж показали приклад світовому співтовариству, прийнявши нещодавно рішення про передачу першими залишків запасів високозбагаченого урану», — йдеться у зверненні.

«Хочемо ми того чи ні, але енергетичне майбутнє України неможливе без атомної енергетики. Але насправді мирної та безпечної, враховуючи уроки Чорнобиля, за які ми заплатили дуже високу ціну. Досі від наслідків згубного радіоактивного опромінення потерпають понад два мільйони громадян, з яких — 498 тисяч – діти», — наголосив Президент.

В.Янукович також відзначив, що проблемі потерпілих від Чорнобильскої катастрофи нині в Україні не приділяють належної уваги. Водночас, глава держави пообіцяв змінити ситуацію на краще вже після завершення відновлення економіки.

«Та й допомога через інфляцію та інші процеси перетворюється все більше на символічну. Але ми це змінимо. Наша економіка поступово одужує і ми знайдемо фінансові ресурси для оптимізації комплексу заходів системи соціального захисту «чорнобильців», — підкреслив В.Янукович.

 

Читайте также по теме