ГолосUA
14:41 22/11/2010

Янукович пообіцяв зустрітися з підприємцями на цьому тижні

 

size="4">Президент України Віктор Янукович має намір відреагувати на протести підприємців, пов’язані із прийняттям Податкового кодексу.

size="4">Про це глава держави повідомив сьогодні, відповідаючи на запитання під час прес-конференції у Брюсселі, передала прес-служба Президента.

size="4">Я завжди реагував на будь-які питання, із яких до мене зверталася громадськість. І в цьому випадку я також обов’язково відреагую”, – наголосив він, зауваживши: “Я відреагую тільки після того, як отримаю експертний висновок щодо цього закону”.

size="4">Глава держави, крім того, повідомив про свій намір зустрітися із представниками громадськості, які нині проводять акції протесту. “Ця конкретна розмова, я думаю, відбудеться поточного тижня, і на ній ми отримаємо відповідь”, – сказав В. Янукович.

size="4">Водночас Президент висловив думку, що у вуличних акціях, які зараз тривають, присутня велика політична складова, до якої в Україні протягом останніх років вже звикли. “Безумовно, я хотів би, щоб будь-яке питання, яке ми розглядаємо, спочатку проходило широке громадське обговорення – і з його урахуванням приймалися рішення”, – додав він.

size="4">За його словами, дискусія, яка нині триває навколо Податкового кодексу, підтверджує, що потрібно обирати пріоритети, які б об’єднували більшість громадян, а такі пріоритети може визначити лише український народ. “Я дослухаюсь, почую, безумовно, я зустрінуся із представниками тих громадських організацій, які сьогодні організували цей рух”, – сказав Президент.

size="4">Водночас глава держави відзначив, що добре розуміє вимоги підприємців, однак стовідсоткового їх задоволення не буде. “Ми від спрощеної системи (оподаткування) будемо поступово відходити, переходити на таку систему оподаткування, яка б мотивувала зростання реальної економіки, яка буде виводити українську економіку з тіні”, – наголосив Президент, підкресливши, що обов’язково створюватимуться мотивації для роботи “спрощенців”.

size="4">Однак вони повинні бути готовими до того, що врешті-решт “прийде час, коли треба буде переходити на реальний облік”. “І ми це обов’язково зробимо”, – наголосив В. Янукович.

 

/>  

 

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...