ГолосUA
16:19 17/02/2011

Янукович поставив Одеський реабілітаційний фонд у приклад іншим регіонам

Досвід Одеси зі створення і організації роботи обласного благодійного фонду реабілітації дітей-інвалідів "Майбутнє" має бути використаний також у інших регіонах України.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович сьогодні, спілкуючись із представниками ЗМІ в Одесі, передала прес-служба глави держави.

Він відзначив, що в Україні має бути створений реєстр людей із обмеженими фізичними можливостями.

"Цей реєстр дозволить нам, насамперед, навести лад з обліком і соціальною допомогою держави, щоб ми могли дійти до кожного з цих людей. Потім на основі реєстру нам потрібно створювати такого роду реабілітаційні центри (як Одеський обласний благодійний фонд реабілітації дітей-інвалідів "Майбутнє")", — сказав глава держави.

Президент констатував, що на сьогодні в країні є реальна потреба у подібних реабілітаційних закладах.

В. Янукович відзначив, що подібні до одеського заклади, але іншої скерованості, є і в деяких областях нашої держави, але, на жаль, їх небагато, і більшість з них працює фактично на ентузіазмі людей, без достатньо ефективної допомоги з боку влади.

"Звичайно це неправильно. Звичайно, це має бути враховано в державній політиці, і ми в обов’язковому порядку це зробимо", — наголосив Президент.

"Одеса знову показала зрілість суспільства. Це прекрасний приклад для інших регіонів, який ми будемо не просто розвивати, а підтримувати", — підсумував він.

Читайте также по теме