ГолосUA
18:23 04/10/2010

Янукович провів зустріч з екс-президентом США Білом Клінтоном

Президент України Віктор Янукович провів зустріч з екс-президентом США Білом Клінтоном.

По це повідомила прес-служба глави держави.

На початку розмови Глава держави висловив вдячність співрозмовникові за його інтерес до України і, зокрема, участь у щорічному сьомому Ялтинському саміті. Віктор Янукович високо оцінив виступ Б. Клінтона на цьому заході, відзначивши, що ознайомився з ним.

Віктор Янукович та Б. Клінтон обговорили підсумки цьогорічного Ялтинського саміту. Глава держави, зокрема, відзначив, що бере участь у майже кожному саміті від початку його заснування. «Інтерес до саміту, кількість політиків, бізнесменів, які беруть у ньому участь, постійно зростає», – констатував Президент, назвавши цей захід своєрідним «Давосом» в Україні.

«І це чудово. Це той майданчик, де можна провести дискусію, обмінятися думками, послухати експертів», – сказав Глава Української держави. Президент також відзначив, що на цьогорічному зібранні в Ялті він мав дуже плідну зустріч зі своїм польським колегою Броніславом Коморовським.

Зі свого боку екс-президент США зазначив, що він давно зацікавлений Україною. За його словами, останні кілька років щодо питань боротьби зі СНІДом в Україні працює Фонд Вільяма Клінтона, засновником якого є екс-президент США. Сьогодні, зазначив Б. Клінтон, ця організація надає медикаменти понад 19 тисячам хворих на СНІД в Україні.

Б. Клінтон, окрім того, повідомив, що учора мав виступ у Києві перед молоддю, де переконував аудиторію у важливості тестування на ВІЛ/СНІД, щоб запобігти поширенню цієї хвороби. «Ваша країна дуже добре справляється з тим, що ще кілька років тому могло стати великою бідою», – сказав екс-президент США стосовно боротьби України з ВІЛ/СНІДом.

Президент України Віктор Янукович, у свою чергу, підкреслив, що ті заходи, які відбулися у Києві за участю Б. Клінтона під час його відвідання України цього разу, «безумовно заслуговують на увагу та повагу».

 

Читайте также по теме