ГолосUA
08:04 10/12/2010

Янукович реорганізував 21 державне відомство

 

Президент Віктор Янукович реорганізував 21 державне відомство.

 

Відповідні укази оприлюднено на сайті глави держави.

 

Зокрема, Державний комітет архівів реорганізований у Державну архівну службу з функціями з реалізації державної політики в сфері створення і забезпечення функціонування системи страхового фонду документації.

 

Державний комітет ветеринарної медицини реорганізований у Державну ветеринарну і фітосанітарну службу з функціями з реалізації державної політики в сфері охорони прав на сорти рослин.

 

Державний департамент з виконання покарань реорганізований у Державну пенітенціарну службу, Державна податкова адміністрація — у Державну податкову службу.

 

Державний комітет у справах ветеранів реорганізований у Державну службу з питань інвалідів і ветеранів з функціями з реалізації державної політики в сфері соціального захисту інвалідів.

 

Державний комітет статистики реорганізований у Державну службу статистики, Державний комітет з технічного регулювання і споживчої політики — у Державну службу технічного регулювання.

 

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров'я і Державний комітет з контролю за наркотиками реорганізовані в Державну службу з лікарських препаратів і контролю за наркотиками.

 

Державний комітет фінансового моніторингу реорганізований у Державну службу фінансового моніторингу, Державний комітет з водного господарства — у Державне агентство водних ресурсів, Національне агентство екологічних інвестицій — у Державне агентство екологічних інвестицій, Національне агентство з забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів — у Державне агентство з енергоефективності й енергозбереження.

 

Державне агентство з управління національними проектами і Державне агентство з інвестицій та розвитку реорганізовані в Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами, Державний комітет з науки, інновацій та інформатизації — у Державне агентство з науки, інновацій та інформації, Державний комітет із земельних ресурсів — у Державне агентство земельних ресурсів, Державний комітет лісового господарства — у Державне агентство лісових ресурсів, Державний комітет з державного матеріального резерву — у Державне агентство резерву, Державний комітет рибного господарства — у Державне агентство рибного господарства, Головне контрольно-ревізійне управління — у Державну фінансову інспекцію.

 

Президент створив Державну виконавчу службу, поклавши на неї функції з реалізації державної політики в сфері організації виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) відповідно до законів.

 

Створені також Державна казначейська служба з функціями в сфері казначейського обслуговування державного бюджету, Державна міграційна служба з функціями з реалізації державної політики з громадянства, імміграції і реєстрації фізичних осіб, а також у справах міграції в межах, визначених законодавством про біженців.

 

Також, створені Державна пробірна служба з функціями з реалізації державної політики в сфері державного пробірного контролю, Державна реєстраційна служба з функціями з реалізації державної політики в сфері реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, у сфері реєстрації релігійних організацій, а також функціями Міністерства юстиції з реалізації державної політики в сфері реєстрації.

 

Створено Державну санітарно-епідеміологічну службу з функціями з реалізації державної політики в сфері забезпечення санітарного й епідемічного благополуччя населення, Державна служба з захисту персональних даних і Державна служба з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням.

 

Також Державну архітектурно-будівельну інспекцію з функціями з реалізації державної політики з питань державного архітектурно-будівельного контролю.

Читайте также по теме