ГолосUA
13:16 05/03/2010

Янукович ще поторгується за Чорноморський флот?

Росія та Україна продовжать консультації з питання перебування Чорноморського флоту в Севастополі на основі домовленостей 1997 року.

Про це заявив президент Російської Федерації Дмитро Медведєв після переговорів з Президентом України Віктором Януковичем.

"Ми говорили про чутливі питання нашої співпраці, зокрема, про перебування Чорноморського флоту РФ в Севастополі", — зазначив Д. Медведєв.

За його словами, сторони домовилися, що "всі консультації на основі чинних угод, укладених у 1997 році, будуть продовжені". Він підкреслив, що ця домовленість зафіксована в підсумковій заяві. />    
У той же час В. Янукович заявив, що питання, пов’язані з Чорноморським флотом, будуть вирішені з урахуванням позиції України та Росії. "По Чорноморському флоту, а він має багато різних особливостей, це питання", — заявив В. Янукович.

"Я думаю, що дуже скоро отримаємо на них відповідь таку, що влаштує Україну і Росію", — сказав він.

В. Янукович нагадав, що з питання базування Чорноморського флоту "домовлялися окремо президенти двох країн". "І це з розумінням сприймали і народ України, і народ Росії. Думаю, що і зараз буде так", — відзначив глава української держави.

Він підкреслив, що комісія з даного питання в даний момент працює. Янукович відзначив, що, як у президента Росії, так і у нього є розуміння "складності цього питання".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, Українська правда

 

Читайте также по теме