ГолосUA
11:33 26/12/2010

Янукович своїми призначеннями скеровує гроші до кишені найвищого рівня, — експерт

 

face="Times New Roman, serif">Президент Віктор Янукович намагається сконцентрувати владу у своїх руках, тому призначає на посади маловідомих загалу людей.

face="Times New Roman, serif">Таку думку в інтерв'ю кореспондентові ГолосUA висловив
color="#000000">експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України
color="#000000">Олександр Палій.

face="Times New Roman, serif">"Зараз відбувається консолідація особистої влади Януковича. Вже не Партії регіонів, вже не Миколи Азарова, а особистої влади Януковича. І на посади призначаються люди, котрі абсолютно не відомі загалу. Вони навіть для Партії регіонів маловідомі, зате є близькими до родини Віктора Януковича”, — прокоментував він вчорашнє призначення на посаду глави Державної податкової служби Віталія Захарченка.

face="Times New Roman, serif">Як таке призначення вплине на діяльність Податкової сказати важко. Що стосується самої особистості цієї людини, то, крім того, що він має знайомство в родині Президента, про нього, за великим рахунком, більше нічого не відомо. Я сказати не можу — хороша він людина чи погана, професіонал він чи не професіонал”, — додав О. Палій.

face="Times New Roman, serif">Він зазначив, що така кадрова політика призведе до зростання корупції.

face="Times New Roman, serif">Зараз вся держава, так би мовити, приватизується особою Президента. І вже почалися процеси, коли вплив його політичних соратників поступово зводиться нанівець () Зараз у нас ситуація така, що корупція є сенсом існування нинішньої верхівки. Тож, коли влада говорить, що боротиметься з корупцією, це все достатньо кумедно виглядає. І ця корупційна система й надалі розвиватиметься, щоб гроші вже не розмивалися по цій групі, а направлялися в одну кишеню, кишеню найвищого рівня”, — заявив політолог.

face="Times New Roman, serif">
size="3">
color="#000000">Нагадаємо, що у суботу, 25 грудня, своїм указом Президент України Віктор Янукович звільнив Олександра Папаіку з посади голови Державної податкової адміністрації України. Іншим указом він призначив Віталія Захарченка головою Державної податкової служби.

Читайте также по теме