ГолосUA
09:50 24/11/2010

Янукович упевнений, що зустріч з Пересом сприятиме активізації відносин України та Ізраїлю

 

Розпочалася зустріч Президентів України та Держави Ізраїль.

Розпочалася зустріч Президента України Віктора Януковича з Президентом Держави Ізраїль Шимоном Пересом.

Про це повідомила прес-служба глави української держави.

Вітаючи гостя на українській землі, глава держави сказав: “Нам є, що обговорити. Насамперед, це питання боротьби з економічною кризою, і у цій площині – торговельно-економічні відносини України та Ізраїлю”.

“Наші народи багато чого пов’язує”, — зауважив Президент. Тому, наголосив він, у ході сьогоднішніх переговорів вочевидь значну увагу буде приділено також питанням гуманітарної співпраці. 

Глава держави висловив упевненість, що всі питання, які будуть сьогодні обговорюватися та вирішуватися, сприятимуть активізації двосторонніх відносин України та Ізраїлю.

Зі свого боку Президент Держави Ізраїль відзначив теплий прийом, який чекав на нього в Україні. “Мені дуже приємно бути в Києві, Україні. Для нас Україна – це історія… Євреї жили тут тисячі років”, — зауважив Ш. Перес.    

“Ми маємо дуже непоганий початок економічних відносин між нашими країнами”, — також констатував він. Президент Ізраїлю висловив переконання, що подальшій конструктивній розбудові цих взаємин та зближенню наших країн суттєво сприятимуть укладена у липні цього року у Єрусалимі угода про скасування візового режиму та угода про взаємний захист інвестицій, яку сторони планують підписати сьогодні.  

Читайте также по теме