ГолосUA
05:08 27/04/2010

Янукович віддав Крим Росії безстроково — Яценюк

Угода про пролонгацію терміну перебування Чорноморського флоту Російської федерації у Криму є безстроковою.

Про це народний депутат від «Нашої України-Народної Самооборони» Арсеній Яценюк заявив в ефірі ICTV. /> «Якщо ви уважно прочитаєте цю угоду, то вона безстрокова, я на цьому хочу зробити основний акцент, по одній простій причині – в ній є фраза, що угода продовжується на наступні п’ятирічні терміни. Це 50,100, 200, 300 років?», — наголосив політик.

За його словами ЧФ РФ міг би залишитися у Криму, якби офіційний Кремль не встиг підготувати для нього нову базу. «Якщо б президент Росії звернувся до України і сказав, що не встигають до 2017 року збудувати базу в Новоросійську і дайте нам ще 2 – 3 роки на те, щоб вивести флот, то було б нормально якби ми так продовжили», — зазначив екс-спікер.

Нагадаємо, що 21 квітня Президенти України та Росії підписали міждержавну угоду про продовження терміну перебування ЧФ РФ на території Криму ще на 25 років до 2042 року. 27 квітня угода має пройти ратифікацію у Верховній Раді. Опозиція готує на сьогодні акції протесту перед парламентом з метою не допустити «здачу національних інтересів».

А. Береза

 

Читайте также по теме