ГолосUA
11:16 30/03/2010

Янукович відправить Табачника у відставку — політтехнолог

Президент України Віктор Янукович відправить міністра освіти і науки Дмитра Табачника у відставку.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA висловив директор групи «Політтех» Тарас Березовець.

“Януковичу вигідно буде здати Табачника з певних міркувань, тому що йому все ж таки варто показати, що він є главою держави і більше-менш прислухається до думки громадськості”, — вважає він.

До того ж, за словами політтехнолога, останні кроки Дмитра Табачника є викликом для країни.

“Останні кроки Табачника вони є по-суті викликом, зокрема візьмемо скасування ним зовнішнього тестування. Зараз йдуть протести за відставку міністра, навіть, без прив’язки до регіонів, які не підтримували Януковича. Ми бачимо їх і в Миколаївській, і в Одеській, і в Сумській і в різних областях, не тільки по Західній Україні. Цей міністр руйнує позитивну систему зовнішнього тестування в якій зацікавлені більшість українських студентів і ВНЗ. Тому я думаю, на певному етапі Януковичу буде вигідно його здати”, — пояснив він.

Т.Березовець відзначив, що опозиція демонструє, що “таки зруйнує нинішній уряд”.

“Зараз опозиції важливо показати, що якщо зі стіни витягати камінчики, то ця стіна посиплеться. Тож вона ці камінчики буде тягнути. Табачника рано чи пізно все одно знімуть, оскільки це ланцюговий процес. Потім буде Василь Цушко (міністр економіки — ред.), можливо Анатолій Могильов (міністр внутрішніх справ — ред.), кандидатури будуть ретельно підібрані”, — переконаний політтехнолог.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада не змогла відправила у відставку міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

"За" проголосувало 202 народні депутати, в тому числі 146 голосів — БЮТ, 56 — НУ-НС, всі інші фракції не голосували. Для позитивного рішення необхідно мінімум 226 голосів.

О.Оснач

 

Читайте также по теме