ГолосUA
15:09 17/05/2010

Янукович вважає, що Україна має всі шанси стати позаблоковою державою

Президент України Віктор Янукович переконаний, що сьогодні Україна має всі шанси на те, щоб стати позаблоковою державою, як це і було проголошено у Декларації про державний суверенітет.

Про це він заявив, відкриваючи III засідання Українсько-Російської міждержавної комісії, повідомила прес-служба глави держави.

«І тут для нас вкрай важливою є взаємодія з Росією на міжнародній арені, в Європі та регіональному вимірі», – сказав В. Янукович. У цьому контексті він нагадав, що сьогодні буде підписано спільні заяви з питань європейської безпеки, безпеки у Чорноморському регіоні та врегулювання Придністровського конфлікту.

«Переконаний, що нові підходи до забезпечення колективної безпеки мають будуватися на поєднанні інтересів країн-учасниць оборонних блоків, позаблокових країн та країн з нейтральним статусом», – сказав Президент.

«Зроблено чимало, але попереду на нас чекає ще дуже велика робота. Тому сьогоднішнє засідання має виробити чіткий план наших спільних дій на перспективу», – резюмував Президент України. />  

Читайте также по теме