ГолосUA
09:01 16/04/2010

Янукович вже наказав уряду готуватися до нового опалювального сезону

Від сьогодні в Україні буде створено спеціальний штаб з підготовки до нового опалювального сезону.

Про це заявив міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов на брифінгу в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, попередній уряд розпочав підготовку до опалювального сезону 2009-2010 тільки в серпні-вересні 2009 року.

«Саме тоді з’явилися перші накази міністра (міністра ЖКГ про початок підготовки до опалювального сезону — ред.), а також постанови Кабінету міністрів. І це випадає з тої практики, яка до цього багато років існувала і до якої ми сьогодні повертаємось», — зазначив він.

Відтак, за словами О.Попова 15 квітня Президент України зібрав на робочу нараду голів ОДА, профільних міністерств з метою розглянути питання підготовки до наступного опалювального сезону.

«Ми отримали дуже чіткі завдання відносно того, яким чином нам організувати цей процес. І я хочу сказати, що з сьогоднішнього дня в нас в Україні створено штаб, який буде очолювати міністр, і який буде щодня працювати над тим, щоб поетапно крок за кроком вирішувати ті, наболілі питання, які є сьогодні в регіонах, і які дозволять нам стабілізувати ситуацію в житлово-комунальній сфері», — наголосив він.

Головним завданням міністерства буде покращення фінансового стану підприємств комплексу.

«За минулий рік підприємства жиитлово-комунального комплексу зазнали збитків на 1,9 млрд грн, а за два місяці цього року — ще 500 млн грн. Якщо точніше — то 490 млн грн. Тобто завдання — стабілізувати фінансовий стан підприємств є одним з найважливіших, і цьому приділятиметься дуже велика увага всього уряду, в тому числі і міністерства ЖКГ», — резюмував міністр.

А.Береза

 

Читайте также по теме