ГолосUA
11:06 27/02/2010

Янукович є непослідовним у зовнішній політиці – Тарасюк

Президент України Віктор Янукович ніколи не стане для України другим Квасневським, бо є непослідовним у зовнішньополітичних питаннях.

Про це заявив голова «Народного руху України», екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк в ефірі телеканалу «Інтер».

«Я стверджую, що не стане Янукович другим Квасневським. Він, як політик, демонструє дивну непослідовність, — сказав Тарасюк.

Б. Тарасюк наголосив, що у 2003 році Партія регіонів підтримала вступ до НАТО та Європейського Союзу. У 2004 році уряд Януковича проголосив стратегію соціально-економічного розвитку, невід’ємною складовою частиною якої є вступ до НАТО, у термін до 2008 року. Але через декілька місяців, під час президентської кампанії виникла вже анти-НАТівська риторика.

Він також окреслив різницю польської та української ситуації. «Різниця польської і української ситуації полягає у тому, що в Україні досі серед політичних еліт немає консенсусу щодо основоположних питань зовнішньої політики. У Польщі на початку 90-х років політики дійшли згоди щодо членства у НАТО і у ЄС. В Україні ж дискусія ще триває», — висловився Тарасюк.

«Чи є Президент Янукович проросійським? Так. Чи є Віктор Янукович про європейським Президентом? Я кажу – ні», — вважає Борис Тарасюк.

І. Носальська

 

Читайте также по теме
ГолосUA
13:18 01/10/2024

Йенс Столтенберг официально передал полномочия генерального секретаря Североатлантического альянса бывшему премьер-министру Нидерландов...