ГолосUA
11:55 28/01/2011

Янукович з Алієвим домовилися про зріджений газ для України

Україна і Азербайджан підписали у Давосі меморандум про співпрацю щодо організації постачання зрідженого газу в Україну.

Документ підписали в присутності Президентів Віктора Януковича та Ільхама Алієва підписав міністр енергетики Юрій Бойко разом із своїм азербайджанським колегою, передала прес-служба Глави української держави.

Крім того міністри підписали договір про транспортування нафти територією України.

«Ми дуже раді, що протягом всього 2010 року відзначався активний ріст товарообігу, були відкриті нові види діяльності, значно активізувалася торгівля паливно-мастильними матеріалами, нафтою», – зазначив Президент України.

У цьому контексті В. Янукович звернув окрему увагу на важливість документів, які будуть підписані сьогодні. Президент зауважив, що йдеться про угоди, що також наповнюють змістом українсько-азербайджанський стратегічний діалог. «Ми повинні продовжувати наші спільні активні зусилля з нарощування торговельно-економічних зв’язків. Я хочу із задоволенням відзначити, що перший крок підготовлений нами разом», – зазначив Глава держави.

Віктор Янукович повідомив про свій намір відвідати Азербайджан із візитом в 2011 році.

І, Алієв висловив упевненість, що нарощування політичного діалогу, активна взаємодія в економічній сфері і особливо — у питаннях енергетики ще більше сприятиме зближенню наших країн та народів, «буде створювати сприятливі умови не тільки для розвитку наших двосторонніх відносин, а й для всебічного розвитку співробітництва в регіоні Чорного та Каспійського морів».

Читайте также по теме