ГолосUA
13:10 11/02/2011

Янукович заговорив кримінальною мовою?

Президент України Віктор Янукович порівняв своїх попередників зі "шлеперами".

Про це він заявив на розширеному засіданні Комітету з економічних реформ у Херсоні.

Глава держави наказав чиновникам "не бути шлеперами, як попередня влада".

"Щоб коли ми плануємо щось або говоримо, головне — щоб ми шлеперами не стали, як дехто з наших попередників", — наголосив В. Янукович і запитав присутніх, згодні вони з ним, чи ні.

Водночас Президент не уточнив, кого саме він мав на увазі з українських політичних діячів.

Більшість присутніх на засіданні чиновників зустріли словесний пасаж глави держави тихим сміхом, думаючи, що він невідомим словом підкреслив популізм попередньої влади.

Проте, як потім з'ясували місцеві журналісти, заглянувши в словник кримінального сленгу, у вимовленого першою особою України слова є чітке поняття — слово "шлепер" в кримінальному середовищі означає "вагонний злодій".

Крім того, на прес-конференції для місцевих журналістів Президент, характеризуючи свої враження від відвідин докобудівного заводу "Паллада", підкреслив, що підприємство в складній конкурентній боротьбі виграло тендер з будівництва найбільшого дока для Білорусі.

Проте В. Янукович явно обмовився, оскільки раніше повідомлялося, що док вантажопідйомністю 23,5 тис. тонн будує ХГЗ "Паллада" для Болгарії. А Білорусь є країною, що не має виходу до моря.

За матеріалами: УНІАН

Читайте также по теме