ГолосUA
09:45 17/10/2010

Янукович закликав владу консолідуватися на шляху боротьби із бідністю

Президент України Віктор Янукович закликав представників влади консолідуватися на шляху до боротьби із бідністю.

/>  

Про це йдеться у зверненні глави держави до громадян України з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю, повідомила прес-служба Президента.


 

За словами В. Януковича, незважаючи на досягнення людства у сфері підвищення добробуту населення, бідність і в XXI столітті залишається глобальною проблемою. З метою її розв'язання Європейський Союз офіційно проголосив 2010 рік Європейським роком боротьби з бідністю та соціальною ізольованістю.


 

“Це є одним із пріоритетних напрямів здійснення економічних реформ в Україні — державі, яка поставила за мету впровадження європейських стандартів життя громадян”, — сказав він, нагадавши, що саме на цьому Президент наголошував під час Саміту в рамках 65-ї сесії Генасамблеї ООН.


 

“Ініційована мною Програма економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава” передбачає широкий спектр проведення системних реформ, спрямованих на створення сучасної потужної економіки і забезпечення високого рівня життя людей”, — сказав глава держави.


 

Він нагадав, що його команда започаткувала низку національних інноваційно-інвестиційних проектів, реалізація повинна сприяти поліпшенню добробуту українських громадян. “Як глава держави я постійно здійснюватиму контроль за неухильним виконанням намічених завдань щодо активізації боротьби з бідністю, станом дотримання державних соціальних гарантій та норм Конституції України”, — пообіцяв В. Янукович.


 

При цьому, за словами Президента, скорочення масштабів бідності та її викоренення залежить від рішучих дій кожного громадянина, небайдужого до долі тих, хто потерпає від злиднів. “Тож, звертаючись до представників влади, соціально відповідального бізнесу і депутатів усіх рівнів, закликаю докласти максимум зусиль, щоб подолати це соціальне зло. Разом ми зможемо змінити життя на краще, досягти значного прогресу в соціально-економічному розвитку та забезпеченні поступу України до числа найбільш розвинених і заможних держав світу”, — зазначив В. Янукович.


 

Нагадаємо, згідно із резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, прийнятою 22 грудня 1992 року, уся світова спільнота 17 жовтня відзначає Міжнародний день боротьби з бідністю.

Читайте также по теме