ГолосUA
11:45 08/05/2010

Янукович запросить Медведєва і Лукашенка на прикордонну зустріч

Президент України Віктор Янукович повідомив, що найближчим часом запросить Дмитра Медведєва та Олександра Лукашенка на прикордонну зустріч, щоб «поклонитися пам’ятнику воїну-визволителю», який нещодавно було встановлено на кордоні України, Росії і Білорусі.

«Я думаю, буде час, я запрошу і своїх колег і, звичайно, представників громадськості, ветеранських організація для того, щоб ми разом вклонилися воїну-визволителю», — сказав В. Янукович.

Також Президент України поінформував громадськість Росії і Білорусі, що завтра у Києві буде відкрито пам’ятник тричі Герою Радянського Союзу, легендарному льотчику Івану Кожедубу.

У своєму виступі Президент України Віктор Янукович наголосив, що спільним рішенням трьох президентів цього року відзначення ювілейної дати Дня Перемоги синхронізовано у трьох країнах.

«Сьогодні наше покоління несе відповідальність за ситуацію в наших країнах. Ми робимо усе, щоб наші ветерани не лише у дні святкувань відчували до себе увагу і повагу», — сказав він.

Нагадаємо, у Москві президенти України, Росії і Білорусі взяли участь у спільному урочистому заході з нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Глави трьох держав в Олександрівському саду Кремля відкрили пам’ятну стелу «Міста воєнної слави».

За матеріалами: УНІАН, РІА “Новини” />  

Читайте также по теме