ГолосUA
12:13 20/04/2010

Янукович зустрінеться із правозахисниками

Президент України Віктор Янукович повідомив, що найближчим часом він має намір зустрітися з широким колом правозахисників і обговорити з ними питання про становище з правами людини в Україні.

Про це поінформувала прес-служба глави держави.

«Ми повинні зробити все для захисту прав громадян, для дотримання демократичних принципів у нашій країні», — наголосив В. Янукович.

Водночас міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов поінформував сьогодні Президента України про виконання вказівки стосовно забезпечення дотримання прав людини в органах МВС. Зокрема, йшлося про критику Президентом практики скасування при міністерстві внутрішніх справ управління, яке відстежувало і моніторило дотримання прав людини. Президент наголосив на необхідності відновлення такого моніторингу.

Міністр внутрішніх справ на виконання вказівки Президента України ввів до складу колегії МВС відомого правозахисника Едуарда Багірова. На чолі з ним створюється при МВС громадська рада із захисту прав людини. Такі ж ради, очолювані відомими правозахисниками, будуть створені в усіх обласних центрах і великих містах України і вони матимуть достатньо широкі функції з моніторингу прав людини.

 

Читайте также по теме