ГолосUA
17:16 08/07/2010

Янукович зустрівся з міністром закордонних справ Фінляндії

Президент України Віктор Янукович провів сьогодні у Києві зустріч із Міністром закордонних справ Фінляндської Республіки Александером Стуббом.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Україна зацікавлена у вивчені досвіду Фінляндії та розвитку відносин між країнами, заявив Президент України Віктор Янукович.

Він висловив сподівання, що офіційний візит Міністра закордонних справ Фінляндії в Україну відкриє новий шлях у відносинах між нашими країнами. Глава держави підкреслив, що Фінляндія є дуже важливим і добрим другом України. «Ми розцінюємо відносини з Фінляндією як можливість відчути новий подих у багатьох напрямках розвитку країни, і особливо – її економіки», – сказав Президент.

Віктор Янукович звернув увагу, що Фінляндія має одну з кращих економік світу і «вже давно дивує світ своїми підходами та новаціями у вирішенні багатьох економічних питань».

Україна, за його словами, зацікавлена у вивченні цього досвіду, оскільки взяла курс на впровадження реформ, насамперед – в економічній сфері. Саме на це і спрямована діяльність новоствореного Комітету з економічних реформ. У цьому контексті Президент звернув увагу, що у планах також реформування Міністерства закордонних справ України з метою «економізувати» діяльність цього відомства.

 

Читайте также по теме