ГолосUA
14:19 28/02/2010

Януковичу доведеться «подружитися» із середнім класом – експерт

Новообраному президенту України, аби не повторювати помилок своїх попередників, доведеться налагодити тісні стосунки та допомогу середньому класу.

Таку думку в ефірі телеканалу «РБК-Москва» висловив керівник центру Інституту економіки Російської академії наук Леонід Вардомський, передав кореспондент ГолосUA.

На його думку, Україні заради виходу з кризи та подальшого успішного розвитку потрібно здійснювати певні дії за кількома напрямками – зокрема, досягти політичної стабільності, поновити тісні економічні стосунки із Росією. «Але навіть це не головне, — переконаний експерт. – Передусім для відродження треба потурбуватись про середній та малий бізнес, треба дати свободу розвитку тому капіталізму, з якого все починалося. На жаль, ані Ющенко, ані Тимошенко за п’ять років так і не зрозуміли, хто їх привів до влади. А до влади їх привів квазісередній клас, дрібні підприємці, яким набридло сидіти на березі фінансових потоків. Через що й сталася помаранчева революція».

А керівник Центру українських досліджень Інституту Європи Академії наук РФ Віктор Мироненко вважає, що пріоритетом для Януковича в економічній галузі стане всебічне залучення інвестицій та активізація економічних стосунків із країнами СНД. «Україна нарешті потроху починає розуміти, що СНД – це не лише зустрічі президентів раз на рік, а й колосальні торгівельні партнери та ринки збуту, на які Києву пробитися значно легше, аніж на Захід», — вважає експерт.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме