ГолосUA
11:34 24/01/2011

Януковичу не подобається різниця у розвитку окремих регіонів України

Політичні спекуляції в Україні спричинені різницею у розвитку окремих регіонів України.

 

Про це повідомив Президент України Віктор Янукович, виступаючи під час Ради регіонів, передала прес-служба глави держави.

 

За його словами, минулий рік влада присвятила стабілізації економіки. Президент повідомив, що порівняно з січнем 2010 року середня зарплата по Україні зросла більш ніж на 400 гривень, інфляція була найнижчою за останні 7 років – на рівні 9%, промисловість зросла на 10%, а рівень зареєстрованого безробіття стабільно тримався нижче 2%. “Але будемо відвертими: ці дані, як-то кажуть, – “середня температура по лікарні”. Різниця у розвитку окремих регіонів України на даний момент є надзвичайно великою. І ми це з вами добре знаємо. Наприклад, середня зарплата в Києві вдвічі вища, ніж, скажімо, в Чернігівській або Тернопільській областях. Рівень офіційно зареєстрованого безробіття на Полтавщині майже в 10 разів вищий, ніж у столиці. Впевнений, що саме така різниця у розвитку регіонів спричиняє недовіру, дає підстави для політичних спекуляцій”, – зазначив В. Янукович.

Глава держави наголосив, що стратегічною метою зовнішньої політики України є європейська інтеграція. І в цьому контексті вирівнювання регіонального розвитку є безумовною вимогою європейської моделі розвитку держави. “Скажімо, в Німеччині ви не побачите суттєвої різниці в зарплаті, рівні соціальної захищеності, можливостях для освіти й кар’єрного зростання між людиною, яка живе в маленькому місті, і мешканцем Берліна. І так в багатьох країнах Європейського Союзу”, – додав Президент.

 

Читайте также по теме