ГолосUA
11:49 19/01/2011

Японія проінвестує українську транспортну інфраструктуру — УСПП

Україна зацікавлена у залученні японських інвестицій в розвиток сфери енергозбереження, альтернативних джерел енергії, модернізацію галузей промисловості, транспортної інфраструктури.

Про це сьогодні йшлося у Токіо на першому українсько-японському інвестиційному семінарі, котрий пройшов за участю Президента України Віктора Януковича в рамках його офіційного візиту у Японію, передала прес-служба Союзу промисловців та підприємців(УСПП).

А. Кінах зазначив, що Україну цікавлять японські інвестиції у високотехнологічні проекти, спрямовані на створення транспортної інфраструктури. Президент УСПП поінформував, що під час семінару обговорювалася можливість продовження проектів щодо модернізації аеропорту «Бориспіль» та будівництва моста через Південний Буг.

«Ми домовилися активізувати співпрацю у напрямку створення спільних підприємства на території України на взаємовигідній партнерській основі з метою виробництва конкурентоздатної продукції, в тому числі — з перспективою виходу на ринки третіх країн, провести збалансовану локалізацію японських підприємств в нашій країні. У нас є надія, що на тлі дуже високого політичного рівня наших відносин спостерігатиметься поглиблення бізнес-партнерства», — зауважив А. Кінах.

Великий інтерес українсько-японської співпраці полягає у медичній сфері, а саме у реабілітації дітей хворих на церебральний параліч, а також будівництві сучасного реабілітаційного центру на Арабатській стрілці. Крім того, японці виявили бажання брати активну участь в розвідці та добуванні нафти й газу на шельфі Чорного моря, зробити певний внесок у розвиток інформаційних технологій та цифрового зв’язку в Україні.

Участь у семінарі взяли понад 40 компаній з України, що представляють всі пріоритетні галузі вітчизняної промисловості – гірничо-металургійний комплекс, ракетно-космічну галузь, атомну енергетику, транспорт, автомобілебудування, медицину тощо. З японської сторони були представлені такі відомі компанії як Mitsubishi Corporation, Marubeni, Honda Motor Co., Hitachi, Toyota Motor, Toshiba, Sony, Canon та інші.

Читайте также по теме