ГолосUA
07:36 09/03/2010

Яценюк: Головною метою створення тимчасової коаліції є формування уряду

Головною метою створення тимчасової парламентської коаліції є невідкладне формування нового уряду.

По це заявив у ефірі ICTV лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк, передав кореспондент ГолосUA.

«Уряд сьогодні є? Немає. Який легітимний шлях призначення уряду? Його не існує, окрім створення тимчасової коаліції на 60 днів. Прем’єр-міністр просто залишила крісло, країна залишилася без уряду, без бюджету. Тому коли мова йде про створення тимчасової коаліції, це робиться виключно для утворення нового уряду. В цьому основна мета», — наголосив він.

Яценюк переконаний, що коаліція повинна формуватися «не «мертвими душами», не «тушками», а фракціями, які об’єднуються навколо чітких цілей. «Фракції ставлять собі завдання дійти до виборчої кампанії 2012 року. Якщо ти маєш амбіцію залишитися у політиці, ти маєш довести, що щось можеш зробити. Коаліція підписує коаліційну угоду, і кожен доводить, хто кращий», — сказав політик.

Якщо цього не відбувається, повинні пройти дострокові парламентські вибори, які є ще одним конституційним виходом, вважає Яценюк.

«Моє завдання запропонувати шлях до об’єднання, тільки не декларативний, а справжній. Бо, якщо ми не вирішимо ці проблеми, ми можемо не відбутися, як держава». – підкреслив Арсеній Яценюк.

І. Носальська

 

Читайте также по теме