ГолосUA
11:45 04/07/2010

Яценюк хоче, що у владу потрапили якісно нові люди

Лідер Політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк заявляє, що не служив і не служитиме особистостям, а служив і служитиме Україні.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі політика.

В ефірі програми «Шустер Live», він підкреслив, що Партія регіонів намагається вибудувати в Україні радянську політичну модель. Вводячи для місцевих організацій партій реєстраційний ценз у 365 днів, правляча партія хоче не допустити до виборів нові сили, передусім «Фронт Змін».

Для досягнення цієї мети, за словами Арсенія Яценюка, «регіони» можуть піти ще далі і ввести норму про те, що у виборах беруть участь всі, крім партій, які мають у назві слово «зміни» чи «свобода», або що в виборах беруть участь ті, хто родився до 1974 року.

 Проте, заявив лідер «Фронту Змін», за будь-яких обставин знайдеться можливість участі у виборах. «Вона буде набагато складніша, будуть перепони. Але поступу не вдасться зупинити. Я чудово усвідомлюю, скільки проблем у нас буде. Ви думаєте не спробують потрапити до списків такі самі, як попадали в інші політичні партії? Але нічого, будемо вичищати, будемо навчати, працювати для того, щоб сформувати нову еліту», — підкреслив він.

«А сьогоднішня еліта — це ті, які мали партійні квитки або ті, які мають гроші. Тільки таким чином попадають сьогодні у владу. Я ж хочу, щоби у владу попали якісно-нові, якісно інші. І це таки буде зроблено в Україні», — заявив Арсеній Яценюк.

Він звернувся до «регіонала» Олександра Єфремова: «Знаєте, Олександр Сергійович, в чому різниця між мною і Вами? Не тільки в цінностях, вихованні і освіті. А ще в тому, що я не служив і не служу лідерам. Я служив і служитиму Україні. Оце суттєва відмінність». />  

Читайте также по теме