ГолосUA
17:44 04/11/2008

Яценюк краще за всіх пояснить МВФ відхилення ВР — Аржевітін

Якби голова Верховної Ради Арсеній Яценюк хотів стати головою Національного банку, йому треба було б їхати до Президента, а не у Вашингтон .

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту Голос.UA висловив депутат від партії "Наша Україна-Народна Самооборона" Станіслав Аржевітін з приводу неофіційної інформації, що Арсеній Яценюк — ймовірний кандидат на посаду голови Національного банку України.

«Голову Нацбанку призначає Президент, а затверджує Верховна Рада», — нагадав він.

Крім того, коментуючи причини поїздки Арсенія Яценюка до Вашингтона, Станіслав Аржевітін припустив, що голова парламенту зможе краще за будь-кого пояснити представникам Міжнародного валютного фонду, чому Верховна Рада України припустилася суттєвих відхилень, приймаючи антикризовий законопроект.

«Захищаючи інтереси наших громадян, ми не зовсім погодились на всі умови МВФ для отримання кредиту stand-by. Зокрема, питання гарантування вкладів населення, участь держави у приватизації банків, пільги для сільськогосподарських підприємств з метою вступу у СОТ… Я думаю, що поїздка Яценюка пов’язана саме з цим», — зазначив депутат.

 

Читайте также по теме