ГолосUA
10:12 27/05/2010

Яценюк: місцеві вибори повинні проводитись за відкритими списками

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вважає, що згідно з чинною Конституцією, вибори до місцевих рад повинні відбутися цього року, і проводити їх необхідно за відкритими списками.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі політика.

«Для того, що б ці вибори були ефективні, необхідно змінити виборчу систему: голосуємо за людей, які представляють партії та окремо взяті території. Адже третина депутатів місцевих рад ніколи не проживали на території області», — підкреслив він. 

Політик наголосив, що перед своїми однопартійцям поставив наступне завдання: «Ви не політики, ви — люди, які займаються проблемами тих, хто за вас проголосував. Ви в кожному будинку, під’їзді кожні три місяці будете рапортувати про те, що зроблено».

Арсеній Яценюк вважає за необхідне розширити повноваження місцевих рад, водночас розробивши механізм контролю з боку виборців за їх роботою. «Місцеві ради повинні реально займатися під’їздами, дорогами, котлованах, теплом, водою», — сказав політик.

«Моя думка — вибори треба проводити, змінювати виборчий закон, розширювати повноваження місцевих рад», — підсумував лідер «Фронту Змін».

 

Читайте также по теме