ГолосUA
06:00 09/03/2010

Яценюк пояснив, що намагається консолідувати НУ-НС

Лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк пояснив, що намагається консолідувати фракцію НУ-НС. Це він робить, щоб доповнити баченням членів фракції позицію президента Віктора Януковича і утворити коаліцію за участі НУ-НС.

Про це він сказав у ефірі ICTV, передав кореспондент ГолосUA.

«Головним завданням мого листа було не тільки показати ідеологічні засади, але й ті кроки, які потрібно зробити у країні. Я звернувся до всіх членів фракції НУ-НС з питанням, що їх не влаштовує у позиції Януковича і з пропозицією це доповнити. Якщо цього не відбудеться, шлях один – дострокові вибори», — підкреслив Яценюк.

Він також розповів, як просуваються спроби об’єднати «Нашу Україну- Народну самооборону».

«НУ-НС справді складна фракція. На початку виборчої кампанії там було 9 фракцій, зараз уже 14. Але при цьому там немає солдатської дисципліни, бо там люди мають власну позицію. З такими людьми працювати найскладніше, але треба говорити, і це ми почали робити. Перше, що було зроблено – спроба до консолідації. Я не знаю, чим вона завершиться, але не пробуючи, не отримаєш результату», — сказав лідер «Фронту змін».

Яценюк наголосив, що це є складним шляхом, і йому особисто було би простіше домовитися про прем’єрське крісло. «Повірте, це набагато легше, ніж домогтися політичної позиції, плану змін у країні, ніж прийняти реальну ідеологію дій коаліції, а не лише крісло», — сказав Арсеній Яценюк.

І. Носальська

 

Читайте также по теме