ГолосUA
11:54 14/05/2010

Яценюк закликав Литвина не підписувати кошторис ВР

Лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат України Арсеній Яценюк звернувся до голови Верховної Ради Володимира Литвина з вимогою не підписувати проголосований сьогодні кошторис парламенту, оскільки цей документ було прийнято з грубими процедурними порушеннями.

 Про це йдеться в листі Арсенія Яценюка до голови парламенту, який він направив у четвер, 14 травня.

 Арсеній Яценюк підкреслює, що під час розгляду кошторису голова Верховноі Ради та народні депутати допустили грубе регламентне порушення. Зокрема, текст цього документу не був попередньо розданий парламентарям. Крім того, це питання не було своєчасно включено до порядку денного сьогоднішнього засідання Верховної Ради.

 «Вкотре парламентська більшість без обговорення, «під столом», з грубими порушеннями проштовхнула документ, яким нахабно збільшила видатки на своє утримання. При тому що в умовах економічної кризи всі країни зменшують зарплати чиновників, при тому що нова влада неодноразово декларувала необхідність скорочення витрат на держапарат», — підкреслив він.

Лідер «Фронту Змін» нагадав, що 13 травня вніс до Верховної Ради проект змін до Держбюджету на 2010 рік, яким пропонує на 4,3 млрд. гривень зменшити видатки на утримання президента, парламенту та уряду і спрямувати вивільнені кошти на підвищення фінансування, зокрема медичної сфери, освіти та армії.

Арсеній Яценюк заявляє, що голова парламенту зобов’язаний утриматися від підписання Кошторису Верховної Ради до того моменту, як буде усунено всі процедурні порушення та відбудеться повторний розгляд і голосування цього документу народними депутатами України. />  

Читайте также по теме