Ольга Черненко
17:35 23/11/2010

Є всі підстави для оскарження рішення Центрвиборчкому у суді — КВУ

 

Є всі підстави для оскарження рішення Центральної виборчої комісії у суді

Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

За словами експерта, те, що Центрвиборчком відмовився оголосити про початок виборчого процесу щодо парламентських виборів можна вважати бездіяльністю державного органу. "Тому є всі підстави для оскарження цього рішення в суді", — додав він.

О. Черненко зауважив, що комісія не виконала норму про вибори народних депутатів, яка стосується оголошення виборчої кампанії.

"Центрвиборчком був зобов'язаний оголосити про початок виборчого процесу в понеділок, 22 листопада. ЦВК зобов'язана виконувати чинне законодавство. Там не мають права говорити про дату виборів, коментувати законодавство з цього приводу", — наголосив він.

Нагадаємо, у понеділок, 22 листопада, Центрвиборчком відмовився оголосити про початок виборчого процесу щодо виборів до Верховної Ради, які, згідно з нині діючою Конституцією 1996 року, повинні відбутися у березні 2011 року. Фракція Блоку Юлії Тимошенко обіцяє оскаржити в суді відмову комісії оголосити вибори до Верховної Ради в березні 2011 року.

Читайте также по теме