ГолосUA
16:51 05/06/2009

Є.Жовтяк вважає, що юридично він — голова облдержадміністрації Київщини

Двічі звільнений з посади губернатора Київської області Євген Жовтяк вважає, що з грудня 2008 року він є головою Київської облдержадміністрації і після призначення Віри Ульянченко керівником президентського Секретаріату у нього немає жодних юридичних перешкод почати виконувати свох посадові обов"язки.

Про це Євген Жовтяк заявив в інтерв"ю інтернет-виданню "forpost".

За його словами, 22 грудня 2008 року набула чинності постанова суду про його поновлення на посаді голови Київської облдержадміністрації, однак до моменту звільнення з цієї посади Віри Ульянченко не було механізму його фактичного поновлення. "Так, з 22 грудня 2008 року, коли набрала чинності постанова суду, я є головою Київської облдержадміністрації. Але до моменту звільнення з цієї посади Віри Ульянченко не було механізму мого фактичного поновлення на посаді", — сказав Є.Жовтяк. 

Після того ж, як Президент Віктор Ющенко звільнив Віру Ульянченко з посади і призначив її керівником свого секретаріату, за словами Є.Жовтяка, немає жодних юридичних перешкод для того, щоб він приступив до виконання посадових обов’язків голови Київської обласної державної адміністрації. Є.Жовтяк переконаний, що для цього не потрібно видавати жодних нормативно-правових актів, достатньо його розпорядження про те, що він приступив до виконання обов’язків. "Скажу навіть більше – немає жодного юридичного пояснення, чому я цього не роблю, — наголосив він.

За його словами, він не приступає до роботи винятково з морально-етичних міркувань. "Для того, щоб робити подальші кроки, мені потрібно почути думку Президента з цього питання, — зазначив Є.Жовтяк.

(В.Сидоренко).

 

 

 

 

Читайте также по теме