ЄБА прогнозує значне зростання рівня ВВП в Україні до 2020 року

Урядові реформи дозволять Україні до 2020 року наздогнати країни Європейського Союзу за рівнем внутрішнього валового продукту на душу населення.

Таку думку президент Європейської Асоціації Бізнесу Томаш Фіала висловив в коментарі ГолосUA після зустрічі з прем’єр-міністром України.

«Дуже вражає, як я вже сказав, програма реформ та чіткі терміни, які там закладені. Якщо ви за цією програмою будете рухатися ефективно, то я думаю, що Україна до 2020 року наздожене ті країни Центральної Європи, які трохи відійшли вперед», — заявив він.

Окрім цього голова ЄБА позитивно оцінив відновлення співпраці між Україною та МВФ та «готовність уряду до прийняття непопулярних рішень та проведення необхідних реформ, які давно назріли в країні, і після їх реалізації, значно  покращать життя громадян».

Також Т. Фіала позитивно оцінив розробку і прийняття Податкового кодексу.

«Податковий кодекс народжувався досить проблематично, і деякі перші версії трохи налякали бізнес, але його остаточна версія дуже позитивна і також позитивне те, що ваш уряд готовий вести далі діалог і приймати зміни до Податкового кодексу», — підкреслив він. 

Читайте также по теме