ГолосUA
17:49 22/10/2009

ЄБРР виділить 27 мільйонів доларів для будівництва логістичного центру в районі Одеського порту

Європейський банк реконструкції і розвитку має намір виділить 27 млн дол. для будівництва логістичного центру в районі Одеського морського торгового порту.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ЄБРР.

Кошти ЄБРР сприятимуть підвищенню ефективності системи обробки контейнерів, а також підтримці розвитку наземної інфраструктури в Одеському порту. Кредит буде наданий ТОВ «Євротермінал», компанії, спеціально створеній для реалізації проекту, сказано в повідомленні.

Заснований на концепції «сухого порту» для наземної обробки контейнерів, такий логістичний центр буде першим в Україні комплексом, безпосередньо сполученим з контейнерним терміналом в порту за допомогою нещодавно побудованої естакади. Центр складатиметься з паркінгу для вантажних автомобілів, митного терміналу і контейнерного депо. Проект також сприятиме відродженню промислової зони міста і розвантаженню міських вулиць від потоку важких вантажних автомобілів.

З урахуванням даного проекту, обсяг сукупних зобов’язань ЄБРР на підтримку транспортного сектору в Україні перевищить 700 млн євро. За даними на 1 жовтня 2009 р., банк взяв зобов’язання щодо надання інвестицій на суму 4,5 млрд євро в рамках 189 проектів.

 

Читайте также по теме