ГолосUA
09:49 10/11/2008

ЄДАПС не вважає себе монополістом

В концерні ЄДАПС називають політичними інтригами звинувачення в тому, що вони монополізували виготовлення закордонних паспортів і отримують надприбуток.

Як повідомив голова прес-служби ЄДАПСу Олександр Дранников в інтерв’ю газеті "Сегодня", в ЄДАПС, хтось щось "не поділив" із керівником МВС Юрієм Луценком, який співпрацює з концерном (у тому числі і відкриваючи центри з прискореної видачі закордонних паспортів). />  
"Кілька днів назад ми написали відкритий лист президенту, де виклали свою позицію. Зокрема, ми вказали, що наша частка у виробництві, наприклад, паспортів – близько 30-40%. Ми робимо тільки бланки, в які вносяться дані людини. Іншим займаються державні структури. Друкує паспорти держкомбінат "Україна". Про яку монополію йдеться?", — наголосив Олександр Дранников.

За його словами, про майбутню паспортну реформу – видачу нових паспортів з біометричними даними (реформа потрібна для надання Україні перспективи безвізового режиму з ЄС) – консорціум знає і готується взяти участь у конкурсі на виробництво таких паспортів.

"Сподіваємося, що якусь частку роботи ми будемо виконувати і при виготовленні нових паспортів", — вважає Олександр Дранников.
 
Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко оголосив про необхідність повернення під держконтроль процесу виготовлення бланків суворої звітності, національних і закордонних паспортів, посвідчень співробітників правоохоронних органів і інших документів особливої важливості, які мають спеціальні засоби захисту від підробки.

Виробництво захищених документів планується здійснювати на потужностях трьох держпідприємств: поліграфічного комбінату "Україна", банкнотно-монетного двору Нацбанку й інституту "Укрелеком".

 

Читайте также по теме