ГолосUA
18:30 09/02/2010

ЄДАПС відновив виробництво і відвантаження бланків документів

Державне казначейство України перерахувало на адресу консорціуму «ЄДАПС» 12,2 млн. грн. в рахунок оплати заборгованості за вже відвантажені в листопаді-грудні 2009 року закордонні паспорти громадян України.

Після чого консорціум ЄДАПС негайно почав виробництво і відвантаження бланків документів, повідомили ГолосUA у прес-службі компанії.

За інформацією консорціуму, часткову оплату заборгованості МВС Держказначейство здійснило у рамках виконання розпорядження прокуратури Києва. Як вже повідомляла прес-служба консорціуму, 3 лютого 2010 року на офіційному сайті столичної прокуратури з’явилася інформація про те, що прокуратура винесла розпорядження Держказначейству з вимогою негайно сплатити заборгованість МВС України перед консорціумом «ЄДАПС» у сумі 72 млн. грн. за бланки документів, які надйшли.

«Отже, фактично органи прокуратури підтвердили незаконні дії урядових чиновників — Юлії Тимошенко, Олександра Турчинова і Сергія Чеботаря, які допускали нецільове витрачання коштів із скарбниці і неодноразово спекулювали ім’ям Консорціуму ЄДАПСу в рамках своєї політичної боротьби2, — йдеться у повідомленні.

Виконуючи раніше взяті зобов’язання перед державою і громадянами України, і у вигляду часткової оплати заборгованості, консорціум «ЄДАПС» з сьогоднішнього дня перейшов на цілодобовий режим роботи без вихідних.

Як повідомляв ГолосUA, українцям не видають закордонні паспорти і водійські права через те, що закінчилися бланки. Раніше міністр внутр заявив про свої плани оголосити конкурс на виготовлення полікарбонатної сторінки для закордонного паспорта у зв’язку з тим, що концерн «ЄДАПС» просить завищену ціну за її виготовлення. 4 січня консорціум «ЄДАПС» заявив, що змушений зупинити роботу через припинення фінансування. У консорціумі зазначали, що робота зупиняється не внаслідок наявності якихось внутрішніх проблем, а внаслідок крадіжки грошей з державної скарбниці високими посадовцями з Кабміну, зокрема, О.Турчиновим.

За матеріалами: Сегодня

 

Читайте также по теме