ГолосUA
12:36 23/04/2010

Єдиної опозиції в Україні не буде — експерт

Не варто очікувати на об’єднання представників опозиції в єдину силу.

З таким прогнозом виступив експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко в ексклюзивному інтерв’ю журналісту ГолосUA.

“Зараз ситуація гостра. Тому по певних питаннях опозиція спробує голосувати солідарно. Але в опозиції просто не вистачає голосів. Тому парламентська опозиція може з якихось певних питаннях об’єднуватися, але це не буде об’єднанням стратегічним”, — зауважив він.

Відповідаючи на запитання чи можливо в Україні об’єднання опозиційних сил в єдину противагу владі, політолог наголосив, що власні політичні амбіції не дозволять жодному з політиків поступитися іншому у гонитві за звання лідера опозиції.

“Тобто навряд чи вони будуть виступати як єдиний політичний суб’єкт в інших питаннях. Тобто в питаннях флоту — так”, — сказав К.Матвієнко.

Нагадаємо, 23 квітня Ю.Тимошенко заявила про своє прагнення об’єднати всі опозиційні сили. Вона зауважила, що докладатиме усіх зусиль, щоб всі представники опозиції об’єдналися в одну команду. “Після підписання харківських угоди ми серйозно активізували переговори з усіма опозиційними силами, вчора-позавчора проводили консультації, і, я думаю, що найближчим часом ми всі будемо об’єднані”, — сказала лідер опозиції.

Н.Виноградська

 

Читайте также по теме