Єдність реставраторів проти будь-яких новобудов на Андріївському узвозі є позитивною — експерт

Голова комісії Київради з питань культури і туризму позитивно оцінює   нову „Концепцію реставрації і ремонту забудови, реконструкції інженерних мереж і благоустрою Андріївського узвозу”, яку було представлено  на засіданні Консультативної ради охорони культурної спадщини.  

„Насамперед, хотілося б відзначити позитивну сторону обговорення: експерти  спільно виступили проти будь-якого нового будівництва на Андріївському узвозі,   зокрема,  і на тих ділянках, які вже  виділені під будівництво ( 14-16, 33/6), де планується звести нові готелі висотністю 5-11 поверхів”, — заявив він  Він також нагадав,  що будь-яке будівництво на території Андріївського узвозу, як частини двох заповідників, без рішення Верховної Ради  і наступних погоджень Кабміна не можна вважати законними.

Водночас, голова комісії Київради з питань культури і туризму зазначив, що доля Андріївського  узвозу, як арт-вулиці залишається не ясною. Наразі, завершено лише перший етап проектних робіт, які були замовлені науковцям  Укрндіпроектрестарації Подільською райдержадміністрацією, але  хто фінансуватиме подальші реставраційно-ремонтні роботи  і визначатиме терміни їх реалізації, поки остаточно не відомо.

Читайте также по теме