ГолосUA
15:49 22/01/2011

Єфремов назвав «невдахами» організаторів акцій з нагоди Дня Соборності

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов назвав невдахами організаторів акцій з нагоди Дня Соборності. Відповідна заява розміщена на офіційному сайті ПР.

“Невелику кількість своїх прихильників на вулицях та майданах столиці невдахи-організатори пояснюють опором влади, що не відповідає дійсності. Казки про неіснуючі автобуси, в яких нібито везуть до Києва прихильників опозиції та які нібито не пустили в столицю, набридли самому народу”, — сказав О. Єфремов.

За його словами, незважаючи на гучні заяви, масових мітингів, котрі обіцяла провести опозиція в Києві, “так і не побачили”.

Народний депутат також заявив, що заклики вийти на акції в День Соборності “розєднують країну”.

Переконаний, що сьогодні, в День Соборності, всім людям потрібно стати під державним прапором, незалежно від політичних вподобань, — задля єдності України. Бо тільки так разом ми зможемо побудувати успішну, демократичну та соборну державу”, — зазначив регіонал.

Як повідомляв ГолосUA, опозиційні сили сьогодні провели народні зібрання з нагоди Дня Соборності. На одній з таких акцій лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко заявила про те, що влада всіляко заважала зібранню опозиції. За її словами, в кожній області України, працівники міліції перевіряли поіменно усі куплені квитки сполученням із столицею. “Однак, незважаючи на це, сьогодні на Софійській площі зібралися представники всіх областей України”, — заявила Ю. Тимошенко.

Додамо, що тільки на акції, яку організувала “Батьківщина” було більше тисячі осіб.

Нагадаємо, 14 січня керівник МВС Анатолій Могильов під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив, що «22 січня у Києві планується кровопролиття». Урядовець повідомив, що ця інформація задокументована і, якщо такі події відбудуться, їх учасники відповідатимуть перед законом. «У нас вистачить засобів і сил, щоби кожен відповідав за вчинені дії і будуть так само відповідати, як зараз відповідають активісти податкового Майдану», — сказав він. Після цього деякі правозахисники висловили думку, що такі заяви спрямовані на залякування людей та є спробою перешкодити народним зібранням.

Читайте также по теме