ГолосUA
18:00 19/04/2010

ЄС продовжить дію шенгенських віз для тих, хто не встиг залишити Європу через вулкан

Євросоюз продовжив дію короткострокових шенгенських віз для осіб, які не встигли виїхати з Європи через закриття повітряного простору.

"Єврокомісія рекомендує країнам-членам ЄС у зв’язку з виникненням екстреної ситуації ухвалити спеціальні винятки з візового законодавства", — йдеться в поширеній заяві єврокомісара з питань внутрішніх справ Сесілії Мальмстрем.

Єврокомісія рекомендувала "продовжити короткострокові шенгенські візи, термін яких закінчився 15 квітня, проте їхні власники не змогли залишити територію ЄС через закриття повітряного простору".

"Термін дії візи автоматично продовжується до нормалізації повітряного руху без необхідності звертатися за продовженням візи", — підкреслюється в заяві.

Нагадаємо, через виверження вулкана в Ісландії утворилася величезна хмара вулканічного попелу, яка накрила майже всю Європу. Оскільки попіл небезпечний для літаків, більшість країн оголосили про закриття повітряного простору, були скасовані усі авіарейси.

Мільйони людей застрягли в аеропортах. За останніми даними, ситуація почне нормалізуватися вже у вівторок, 20 квітня, і за кілька днів авіасполучення може відновитися.

За матеріалами: ТСН />  

Читайте также по теме