ГолосUA
09:51 01/12/2008

Єврокомісія: Великобританія може незабаром перейти на євро

Згідно з заявою голови Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу, незабаром Великобританія може перейти на загальну європейську валюту — євро.

Про це повідомило «Бі-Бі-Сі».

Баррозу наголосив, що британські політики серйозно взялися за розгляд цього питання через міжнародну фінансову кризу, наслідки якої для стабільності євро можуть виявитися менш хворобливими, ніж для фунта стерлінгів.

Від початку значних ринкових спадів вартість британського фунта значно знизилася порівняно з іншими валютами. За результатами останніх соціологічних досліджень, більшість британців виступають проти нової валюти. Проте Жозе Мануель Баррозу вважає, що в умовах світової фінансової кризи не можна не враховувати очевидні плюси євро.

Глава Єврокомісії також заявив, що європейський Центробанк найближчим часом має намір знизити процентні ставки. «Зараз ми ближчі, ніж будь-коли, до здійснення переходу Британії на євро. Я не можу порушити конфіденційність переговорів, проведених із цього приводу, але деякі британські політики вже сказали мені, що вважають перехід на євро кращим виходом», — сказав він. Для прикладу голова Єврокомісії навів Данію, яка в 2000 році проголосувала проти вступу до єврозони, проте зараз має намір провести новий референдум з цього питання.

 

Читайте также по теме