Мария Мамаева
18:25 17/02/2011

Європа оцінила винахід українських учених, який запобігає стихійним лихам, у 20 млрд. доларів

За кордоном український винахід, покликаний запобігати стихійним лихам, оцінили у 20 млрд. доларів, проте учені сподіваються реалізувати його всередині країни.

Про це повідомив директор Дослідницького центру М. Реки, винахідник Микола Река на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, працівники Дослідницького центру М. Реки встановили залежність між електромагнітним полем і появою стихійних лих на планеті. Тобто, згідно з їхньою теорією, випромінювання різноманітних радарів, супутників й антен стають причиною негативних природних явищ, зокрема посухи минулого літа. А, власне, винахід українських учених полягає у перерозподіленні електромагнітних випромінювань.

“У нас є величезне бажання залишити цей проект в Україні. Ми не залишимось незадіяними: ми підемо на Захід або на Схід, посередники, які обертаються навколо нас, готові вийти на свої уряди, але в цьому випадку проект піде з України”, — зазначив М. Река.

При цьому він повідомив, що Чехія вже висловила готовність здійснити експеримент на своїй території за гроші Євросоюзу. Проте, за словами директора центру, автори винаходу плекають надію на волю Президента і збираються передати йому листа із проханням дати змогу реалізувати проект всередині країни.

Читайте также по теме