Ольга Черненко
16:55 19/01/2011

Європа сварить Україну за занадто велику кількість закордонних паспортів для дипломатів — нардеп

Нині в Україні діє близько 3 тисяч закордонних паспортів для дипломатів.

Про це сказав член комітету у закордонних справах, народний депутат від Партії регіонів Леонід Кожара в ексклюзивному коментарі кореспонденту.

«В нас коло людей, які мають дипломатичні паспорти, досить широке, — зазначив він. — В нас близько 2 тисяч дипломатів. З них більша частина за кордоном і ще в апараті МЗС. Є вище керівництво держави плюс чотириста п’ятдесят чоловік. Тобто, в нас сьогодні до 3 тисяч паспортів точно є».

Водночас, зазначив він, зараз ЄС вимагає від країн скоротити кількість дипломатичних паспортів.

«Нас, до речі, сварять в Європі за те, що в нас їх забагато. І те, що зробило МЗС — це вони виконали норму закону. І виконують вони це регулярно. Може до депутатів це і не доходить, а в секретаріат комітету точно приходить прохання», — додав він.

Нагадаємо, депутатів просять здати дипломатичні паспорти в МЗС. Про це депутатів сповістив керівник апарату парламенту Валентин Зайчук. Мовляв, закордонні дипломатичні паспорти народних депутатів та службові паспорти співробітників апарату Верховної Ради повинні зберігатися у Міністерстві закордонних справ. Це нововведення запроваджується відповідно до доручення президента Віктора Януковича від 24 грудня 2010 року.

Таким чином, депутати мають повертати паспорти до Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків протягом десяти днів після повернення зі службового відрядження за кордон для передачі документа МЗС.

Читайте также по теме